FLO Haldenkanalen-WEB-12.jpg

Kjekt å vite

FLO er en flytende overnattingsinstallasjon i Haldenkanalen som er designet av Strøm Arkitektur og Studio OSMA. Idéen sprang ut av konseptideen Floating Lodge, som ble utviklet av Snøhetta Arkitekter for Haldenkanalen for en del år siden. Ideen er utviklet videre av Strøm Arkitektur og Studio OSMA og er finansiert av Sparebankstiftelsen og Marker Sparebank.

Hensikten med FLO har vært å gi de besøkende et nært møte med de ulike elementene og kjenne på kontrasten og spenningsforholdet mellom det åpne, mystiske, ukjente, og det lune, varme og trygge. Derfor har vi gjennom utformingen av hytta valgt å jobbe både med det unike, stedsspesifikke, og det generelle, universelle. Ildstedet er et naturlig samlingspunkt, og på samme måte som vannet i  evinnelige foranderlighet, en kilde til gjentatt fascinasjon og iakttakelse.

 

Utgangspunktet var å bygge en flytende gapahuk med en enkel standard. Vi har imidlertid utviklet dette litt, slik at standarden i dag er vesentlig bedre, men innehar foreløpig ikke alle de planlagte fasiliteter. 2021 er derfor et forsøksår, slik at vi 2022 kan ha full operativ drift. I prøveperioden ligger FLO ved et bryggeanlegg ved Solstrand Bruk, rett sør for Ørje, og den vil derfor ikke være helt uten landfeste. Det er foreløpig ikke mulig å ønske seg alternative plasseringer, men det kan komme senere.

Antall personer

FLO er beregnet til 2-4 personer og har sengeplassene i to behagelige dobbeltsenger, en på 160 cm og en på 120 cm. Aldersgrense for leie er 25 år. Barn sammen med foreldre er tillatt. Det er dessverre ikke anledning til å medbringe kjæledyr inn i FLO. 

Lokasjon

FLO ligger på vannet, med de fordeler og ulemper det innebærer og du får tilgang til båt med årer. Det er vann på alle kanter og barn må holdes under oppsyn. Det er tilgjengelige flytevester, og opphold og ferdsel på eget ansvar. I prøveperioden ligger FLO ved et bryggeanlegg ved Solstrand Bruk, rett sør for Ørje, og den vil derfor ikke være helt uten landfeste. Det er foreløpig ikke mulig å ønske seg alternative plasseringer, men det kan komme senere.

Innsjekk

Du sjekker inn og henter nøkkel i resepsjonen på Solstrand Bruk, Haldenveien 170 mellom kl 15 og 21. Her kan du også parkere om du kommer med bil. Maksimal leietid er to døgn sammenhengende. Opphold betales direkte ved booking.

Fasiliteter

Det er ikke strøm i FLO, men et enkelt solcelleanlegg, slik at det er lys og mulig med lading av mobiltelefon. Ta gjerne med hodelykt eller lommelykt. Det finnes et enkelt kjøkken med kjøleskap og kokeplate. Rent kjøkkenutstyr (kopper, glass, tallerkner, bestikk, stekepanne og kjele) får du med deg når du sjekker inn. Det er ikke dusj, men rikelig med vann rundt. I dag er det et enkelt toalett i FLO, toalettpapir er inkludert i leien. Det er også tilgang til dusj og toalett på Solstrand Bruk like ved. Det er dyner og puter tilgjengelig til alle sengeplassene. Sengetøy og håndklær kan medbringes eller leies ved å legge til komfortpakke når du booker FLO.
 

Renhold/utsjekk

Utvask skal gjennomføres før avreise i henhold til instruksene du får når du sjekker inn. Toalettet skal tømmes, alle overflater og gulv skal vaskes, dyner og puter skal legges pent på plass og søppel tømmes. Dersom renhold av hytta ikke er utført som avtalt vil leietager bli fakturert for dette med kr 500,-. Leietaker er ansvarlig for rengjøring og eventuelle skadeverk.

 

Dersom du bestiller komfortpakke for ditt opphold tar vi oss av alt av rydding og vasking, og du pakker kun med deg personlige eiendeler og reiser fra FLO.

Du sjekker ut og leverer nøkkel der du hentet den, i resepsjonen på Solstrand Bruk senest kl 12:00.

Tilleggstjenester

Når du booker overnatting i FLO kan du velge å bestille kun overnatting eller overnatting med komfortpakke. Komfortpakken inneholder alt du måtte trenge for et hyggelig og avslappende opphold på FLO. Vi rer opp sengene med nystrøket sengetøy, sørger for at det er stearinlys og ved tilgjengelig, og tar oss av alt av rydding og utvask. Du får med deg frokost og middag basert på lokale råvarer fra området langs Haldenkanalen som du selv  varmer på ilden eller kokeplate i FLO når det passer dere. Litt ekstra luksus og lave skuldre der altså.

PS: Det finnes også en minibar i FLO med et utvalg lokale drikkevarer, så det trenger du heller ikke tenke på å ta med. 


Vi gjør oppmerksom på at komfortpakken må forhåndsbestilles.